Veel zwerfvuil voor ‘Schoon Diem’

DIDAM 3 april 2016 – Met als titel ‘schoon Diem’ werd afgelopen vrijdagavond Didam schoongemaakt. Zoals al weer jaren het geval is, wordt nadat de zomertijd is ingegaan, in Didam zoveel zwerfvuil opgeruimd.

De jagers, meerdere personen van de wijk- en dorpsraden, de vrienden van de Nevelhorst en veel leden van een drietal schutterijen ruimden veel rotzooi op in het centrum van Didam, Greffelkamp, Loil en Oud-Dijk. De gemeente heeft al deze vrijwilligers bijgestaan door het leveren van vuilniszakken, knijpers, hesjes en handschoenen. Met zeker zestig personen, waaronder ook veel kinderen, werd in een paar uur tijd heel veel zwerfvuil verzameld.

ZwerfvuilAnneEsmee

Harry Peters die hiervan de coördinatie in handen heeft, is bijzonder tevreden over het aantal vrijwilligers dat meehielp. Peters geeft verder aan dat er veel rommel is verzameld en dat dat van de ene kant goed is, maar van de andere kant natuurlijk niet nodig zou moeten zijn. Elke zak met rotzooi is er een te veel. “Van alles wordt er weggegooid, maar waarom”?

Enkele jeugdleden van schutterij St. Isidorus in actie. Foto: Harry Peters

Updated: 14 april 2016 — 17:35

2 Comments

  1. Top initiatief.

  2. Schoon Diem,

    Ook in Geldrop mag ik één keer per maand zwerfvuil verzamelen.
    Dit doen we met ongeveer 30 vrijwilligers. Mooi initiatief. Hiermee maak je ander bewust om de zaak ( het dorp ) schoon te houden. Doorgaan zou ik zeggen. De moed niet verliezen. Zwerfvuil verzamelen is net zo leuk als 3 dagen schuttersfeest!
    Oud Didammer,

    Jan Wolbrink

Comments are closed.