Jeugd activiteiten bij schutterij St. isidorus

Schutterij Sint Isidorus probeert op verschillende manieren in contact te komen met potentiële jeugdleden. We kennen een jeugdkoning(in) en de ” De Ster van Isidorus”.

Maar we laten ook graag zien dat onze jeugd meedoet aan de zwerfvuilactie in Oud-Dijk en actief is bij ons voedselbank project.

Ook het jaarlijks organiseren van de 6-kamp, een echt familie gebeuren, is ingegeven door de wens onze jeugd iets te bieden.

Vanuit dat zelfde uitgangspunt ontvangen we op maandag 14 en dinsdag 15 maart voor het derde achtereenvolgende jaar beide dagen een tiental tweedejaarsleerlingen van het Liemers College in het kader van NL Doet.

De leerlingen plegen onderhoud aan onze attributen, mogen een schietmast opbouwen en weer afbreken en uiteraard schieten met een luchtbuks op “potjes”.

Verder praten we samen over onze schutterij, over de verschillende secties, de bogenbouwers en niet te vergeten de doelstelling van onze schutterij: trouw, dienstbaarheid en broederschap. We proberen dit concreet invulling te geven. Van uit die gedachte doen we mee met de zwerfvuilactie en is ook het initiatief van ons voedselbank project ontstaan.

Het door onze schutterij te organiseren Landjuweel 2017 heeft dan ook als lijfspreuk:

Old Dieks Naoberen!

Updated: 8 maart 2016 — 21:14