Montferland steunt voedselbankproject

Gepubliceerd: 06-02-2016 10:02.  bron: http://www.regio8.nl/montferland-steunt-voedselbankproject/nieuws/item?802155

Montferland gaat Schutterij Isidorus een subsidie verlenen voor het voedselbankproject. De schutterij verbouwt sinds vorig jaar groenten voor de Voedselbank Montferland. Om in de kosten te kunnen voorzien heeft de schutterij uit Oud Dijk gevraagd om een bijdrage van de gemeente

‘’Dat is een erg sympathiek project’’ stelt wethouder Ingrid Wolsing. De wethouder maakt daarom graag een uitzondering door éénmalig 1100 euro subsidie te verlenen aan de schutterij. ‘’Het project draagt bij aan een gezonde gemeente en bevordering van maatschappelijke betrokkenheid.”

In het project verbouwen leden van de Sint Isidorus drie jaar lang groenten op een stuk land. De verse groenten worden vervolgens geschonken aan de plaatselijke voedselbank. De jeugdleden van de schutterij worden nadrukkelijk betrokken in het project om bewustzijn te creëren van de aanwezige armoedeproblematiek in de gemeente.

De kosten bedragen 3200 euro voor een periode van drie jaar. De heilige Gabriel parochie steunt het project met 2100 euro. Montferland neemt nu het resterende bedrag op zich.

Updated: 6 februari 2016 — 11:58