Eerste 7 dames jubileren bij St. Isidorus

In 1998 werd het voor vrouwen mogelijk om lid te worden van schutterij St. Isidorus. Zeven dames maakten meteen van die mogelijkheid gebruik Iedere jubilaris werd tijdens een drukbezocht Nieuwjaarsmatinee op zondag 7 januari bij Plok in Oud-Dijk door de voorzitter van de schutterij, Antonie Zopfi, in het zonnetje gezet.

Lynne Hughes is sinds 2023 de eerste vrouwelijke penningmeester, Martine Loeters-Grob, een multi-tasker eerste klas, van tamboers tot Landjuweel en organisatie reizen naar het Europees Schutterstreffen. Carolien Schlief-Gies is eveneens enkele jaren tamboer geweest. Suzan Vermeulen-Venhorst vormt samen met haar man Mark deze jaren het Schutterskeizerspaar. Patricia Nijland is vanaf 1998 lid van het keurkorps en kreeg daarom ook nog eens de Zilveren Isidorus opgespeld in verband met haar 25-jarig geüniformeerd lidmaatschap.
Niet aanwezig vanwege ziekte waren: Carin Honders-van Espen, werd in 2009 de eerste ruiterkoningin en Antoinette van Lieshout als partner van oud-beschermheer Piet Strooker een bekend gezicht in Oud-Dijk

Het 25-jarig dameslidmaatschap had in 2023 een extra accent gekregen doordat alle koningstitels in vrouwenhanden terecht kwamen. Ginny Kaal (Schutterskoningin), Amber Huidink-Tinneveld (Ruiterkoningin) en Iza Loeters (Jeugdkoningin). Kim Wolbrink werd ook nog eens de Ster van St. Isidorus.

Verder werden gehuldigd Alfred Gies 40 jaar lid, voor 50 jaar lidmaatschap Alfons Gies en Henk Willemsen, Voor 60 jaar lidmaatschap werd Piet Hendriksen Hendriksen.

De koninginnen en alle jubilarissen mochten ook nog een vendelhulde in ontvangst nemen. Daarbij werd de nieuwe voordraaivlag in gebruik genomen. Deze is geschonken door Dick Gieling, één van de Vrienden van St. Isidorus.

Updated: 8 januari 2024 — 23:54